نشریات

یادداشت سردبیر

اولین بهار 1400، آبستن رخدادهای فراوانی در متن حوزه‌های علمیه بود. مهم‌ترین حادثه عمومی که در کنار تأثیر بر کل پیکره جامعه، حوزه علمیه را نیز به‌صورت خاص متأثر ساخت، مسئله انتخابات ریاست جمهوری بود. این شماره پیرامون بیش از هر موضوع دیگری، رنگ و بوی انتخابات دارد و زوایای مختلفی از این مسئله را می‌کاود.

عملکرد شورای نگهبان در رد صلاحیت یا عدم تائید صلاحیت برخی از افراد، دوگانه جمهوریت و نظام را در میان اندیشمندان حوزوی فعال کرد و پیرامون این دو اظهار نظرات متعددی در فضای مجازی و حقیقی تولید و بازتولید شد. «پیرامون» در این شماره در ضمن دو مصاحبه با دو تن از اساتید صاحب‌نظر، می‌کوشد تا این دوگانه را با موضوع «سهم مشارکت مردم در نظام سیاسی اسلام» مورد بازخوانی قرار دهد.

کنشگری متنوع حوزویان در مواجهه با پدیده انتخابات، موضوع دیگری است که یکی از یادداشت‌های انتخاباتی این شماره به آن می‌پردازد و از سویی دیگر تحلیل ورود مصداقی جامعه مدرسین به مسئله انتخابات ریاست جمهوری، بهانه یادداشت انتخاباتی دیگری است که در این شماره تنظیم‌شده است. تعریض یکی از کاندیداها به تحصیلات حوزویان و واکنش بسیاری از حوزویان در مقابل آن، موضوع یکی دیگر از یادداشت‌ها است، که در آن فرصتی مجدد ایجادشده تا برخی از ظرفیت‌ها و نیز چالش‌های دانش حوزوی و میزان توفیق آن در مدیریت جامعه امروزی مورد بازخوانی قرار گیرد. آخرین یادداشت انتخاباتی نیز به گزارشی از محتوای «فقه انتخابات» ـ که در حاشیه درس خارج برخی از اساتید مطرح شده است ـ می‌پردازد.

از مقوله انتخابات ریاست جمهوری که بگذریم، انتخاب اولین مدیر زن جامعه الزهرا، رخدادی است که موردتوجه یکی دیگر از یادداشت‌ها قرار گرفته و در آن مسئله حضور اجتماعی زن و گونه‌های مواجهه حوزویان با این مسئله، به بحث گذاشته شده است.

واریز هدیه یا افطاری دو میلیون تومانی رئیس‌جمهور نیز مسئله موردتوجه یادداشتی دیگراست، که در آن معضل اقتصاد حوزه به این بهانه تبیین شده است و فقدان چاره‌ای کارآمد در ساختار اداری فعلی حوزه علمیه برای برون‌رفت از این معضل، در کنار پیشنهادی کلی برای حل آن، به تصویر کشیده شده است.

موج چهارم کرونا و مذهب، جنگ غزه و مواضع حوزویان در قبال آن، چالش‌های پیش روی حوزویان در مقابل شبکه اجتماعی کلاب هاوس و حوزه به‌مثابه ساختار پیشران حرکت به‌سوی دانشگاه، موضوعات دیگری هستند که «پیرامون» در این شماره به تحلیل آن‌ها پرداخته است.

«پیرامون» صمیمانه از نکات انتقادی خوانندگان محترم استقبال می‌کند و پذیرای یادداشت‌های مرتبط با تحولات هر فصل حوزه‌های علمیه است.

مهدی شجریان

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست