نشریات

یادداشت سردبیر

کرونا همچنان در کنار عرصه‌های بهداشتی، در عرصه‌های فکری، فرهنگی و… کشور در حال تقویت برخی از روندها و مناسبات را در حوزه‌های مختلف بر هم زده و موج‌های پیاپی آن به‌مثابه ضربات سنگینی است بر پیکره برخی از جریانات فکری و فرهنگی که توانایی به‌روزرسانی و تطبیق خود با شرایط بحرانی را ندارند.

از ابتدای شیوع ویروس نواخباری‌ها، روشنفکران و جریان اجتهادی، سه جریانی بودند که در نسبت مناسبات و مناسک مذهبی و کرونا به اظهارنظر پرداختند و شرایط فعلی به‌مثابه بزنگاهی برای سنجش عملیاتی هر سه دیدگاه است. نواخباری‌ها بدون توجه به واقعیت‌های موجود و شرایط بحرانی بیماری، در پیش از ایام عزاداری مردم را ترغیب به ماسک نزدن در هیئات مذهبی کرده و درنهایت معتقد به تقدم مناسک بر جان مردم بودند و از سوی دیگر جریان روشنفکری نیز به حذف کامل مناسک و ایجاد سازوکار دین فردی تأکید داشت؛ اما جریان اجتهادی با تکیه بر نظریه اصول ثابت و فروع متغیر در میانه این راه ایستاده و پیش از ایام عزاداری تلاش نمود تا صورت‌بندی مناسبی از نظریه خود ارائه دهد.

به نظر می‌رسد تغییرات در شرایط فعلی به‌شدت در حال ایجاد دیدگاه‌ها و نگرش‌های جدید در لایه‌های مختلف اجتماعی و مذهبی است که درصورتی‌که جریان اجتهادی نتواند دال‌های مرکزی و اقدامات ترویجی مناسب خود را در سطوح نظریه‌پرداز، شارحان، رسانه‌ها و مروجان به خوب پیگیری کند، شاهد رشد رقبا و خصوصاً دیدگاه تقویت دین فردی خواهیم بود.

نشریه پیرامون تلاش کرده در این شماره به دو موضوع در کنار یکدیگر بپردازد. موضوع اول بحث اقتصاد در حوزه و دیگری رصد رخدادها در حوزه با تمرکز بر کروناست.

در بخش اول سه یادداشت در خصوص اقتصاد دین، حوزه اقتصادی و اقتصاد حوزوی و مسئله بورس به تحلیل وضعیت به وجود آمده در اقتصاد حوزه و کشور پرداخته است و در بخش دوم یک یادداشت تحلیلی در خصوص کرونا و عزاداری و درنهایت یک یادداشت به بررسی برخی از رخدادهای مهم سه ماه گذشته پرداخته است.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست