سخن سردبیر
شاید تا همین چند ماه پیش کمتر کسی تصور میکرد که یک ویروس قابلیت بر هم زدن تمامی مناسبات و قوانین جوامع را داشته باشد، اما در نهایت با انتشار ویروس کوئید 19 در اسفندماه در کشور و امواج و نوسانات متعدد آن دیگر میتوان بهجرئت از دنیای پیش از کرونا و پس از کرونا سخن گفت.
در حوزه روحانیت نیز ماجرا مشابه کلیت جامعه بوده و تحولات و اتفاقات جدیدی به وجود آمد که برخی از روندها را تغییر، برخی را تشدید و حتی روندهای جدیدی ایجاد نمود.
عمدهترین تأثیری که در حوزه روحانیت شاهد هستیم، جدیتر شدن فضای مجازی توسط همه اقشار طلبگی و پژوهشگاهها، مدارس، مؤسسات حوزوی بود. در حوزه روحانیون معروف و فعال در فضای مجازی نیز پدیده لایوهای اینستاگرامی بهشدت شیوع پیدا کرد و از سوی دیگر جدیتر گرفتن منازعات کلامی و الهیاتی را میتوان از دیگر اتفاقاتی دانست که در این دوره رقم خورد، منازعاتی که عمدتاً حول محور رابطه علم و دین، تعطیلی حرمها رقم خورد. در کنار اینها حرکات جهادی طلاب نیز ازجمله مسائلی بود که در توانست موج رسانهای بالایی ایجاد و ضریب بگیرد.
در این شماره نشریه پیرامون تلاش کردهایم مقالاتی با محور همین مسائل با موضوعاتی نظیر تعارض علم و دین در مصاف کرونا، بازشناسی تأثیر مواجهات رسانهای و قضایی با سلبریتیهای طلبه، بررسی مناسبات روحانیت در بحرانها بهویژه بحران اپیدمی کرونا در کشور، تحرکات جریان اخباری در یک سال گذشته و در بحران کرونا و در نهایت گزارشی اجمالی از 4 رخداد فکری و حوزوی با محوریت کتاب دارالشفاء، منازعه اخیر دکتر سروش و روحانیت، مناظره آقایان سید حسن آقامیری و رفیعی و در نهایت ماجرای رؤیت هلال تهیه شود.